e-mail:
password:
      
 

Tanulási stílus jellemzése

A tanulási stílus olyan személyiségtulajdonságunk, amely meghatározza a tanulás módját, azt, hogy hogyan tanulunk könnyebben. Befolyásolja az ingerek felfogását, megőrzését, feldolgozását és előhívását. A tanulási stílus tehát: a megismerés tipikus módja, amely tükrözi hogy a személy észlelése során mit részesít előnyben, a tanulási és az emlékezeti információk hogyan szerveződnek könnyebben.

A tanulási stílus tehát: a megismerés tipikus módja, amely tükrözi a személy milyen észlelési ingereket fog fel és dolgoz fel könnyebben, a különböző probléma-megoldási stratégiák közül melyeket alkalmazza hatékonyabban, és a tanulást az emlékezeti információkat hogyan szervezi. Mindezeket összefoglalva egyszerűen úgy definiálhatjuk ezt a kognitív stílust, mint a megismerés útját, módját, a tanulási stílusok tehát meghatározzák a tanulás módját.

Gyakorlati tapasztalataink szerint leginkább az érzékszervi ingerek feldolgozása szerinti elkülönítésre vonatkozóan ismerik a személyek az auditív, vizuális, motoros tanulási stílusokat. Úgy gondoljuk, hogy a vezető tanulási stílusoknak megfelelő tanulási technikák gyakoroltatásával tehető leginkább hatékonnyá a tanulás. Előfordulhat ugyanakkor, hogy valamely hiányzó vagy gyengén működő tanulási stílus fejlesztésére van szükség ahhoz, hogy a tanulás eredményes legyen. Saját tanulási stílusa megismeréséhez kérjük, töltse ki a tanulási stílus kérdőívet.